Благодарение на едноставната и лесната конструкција, металните контејнери  Техникс се идеално решение за градови, компании, болници, бензински пумпи, пазари, хотели, кампови, трговски центри. Направени се според  DIN стандардите и прилагодени се за редење до три контејнери, што значително ги насочува трошоците за транспорт.

Цврста конструкција и долг работен век. Основната конструкција на контејнерот е изработена од листови со дебелина од 3 мм, и зајакнати од листови со дебелина од 4 и 5 мм. Заштитата на површината се врши однадвор со прајмер и завршна обработка, а внатрешните површини се заштитени со боја, отпорна на сол, киселина и алкално.

Носните контејнери Tehnix доаѓаат во две варијанти - отворени и затворени. Во затворената верзија, капаците се суспендираат на пружини и се затвораат со навојна завртка.